Vučić: Situacija na Kosovu najkomplikovanija i najopasnija do sada

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razvoj situacije na Kosovu najkomplikovaniji i najopasniji do sada.

Dodao je i da su događaji od 24. septembra najjasniji pokazatelj namjere Prištine da onemogući bilo kakav dogovor sa Beogradom i normalan život Srba na sjeveru Kosova, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Vučić je tokom razgovora sa ministrom inostranih poslova Danske Larsom Lekeom Rasmusenom rekao da je Srbija spremna da radi na nastavku dijaloga, uz posredstvo Evropske unije, i podsjetio da je Beograd sproveo sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma.

“Krhki mir koji postoji na prostoru Kosova čuva se zahvaljujući odmjerenosti srpskog naroda koji ulaže nadljudske napore da odoli svim pritiscima režima u Prištini”, istakao je Vučić.

On je naglasio značaj daljeg međunarodnog prisustva na Kosovu.

Vučić je pozvao predstavnike međunarodne zajednice da preduzmu sve potrebne mjere kako bi bili spriječeni” opasni i neodgovorni” potezi Prištine, kako bi se zaštilo srpsko stanovništvo i kako bi se pripadnici specijalne kosovske policije povukli sa sjevera Kosova.

Foto: predsjednik.me

NIKŠIĆ PROGNOZA