Vučić sa Lajčakom razgovarao o formiranju ZSO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se danas sastao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i da je tokom tog susreta insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

U saopštenju predsjedništva rečeno je da je Vučić u razgovoru istakao da je Srbija uvijek spremna na dijalog, za poštovanje svega potpisanog i dogovorenog i ponovio da se Srbija zalaže za deeskalaciju, mir i stabilnost, koji su neophodni kako bi se obezbijedio opstanak Srba na Kosovu.

„Još jednom, predsjednik Vučić je detaljno upoznao specijalnog predstavnika EU sa težinom situacije sa kojom se suočavaju Srbi, kako sjeverno, tako i južno od Ibra, izrazivši pritom nadu da će u daljem procesu dijaloga doći do rezultata“, navedeno je u saopštenju.

Lajčak se danas sastao i sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem koji je nakon sastanka potvrdio da će razgovori o ZSO u Briselu biti nastavljeni u četvrtak 16. novembra.

Foto: RTS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA