Vučić: Na izborima na Kosovu izašlo svega nekoliko Srba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je do sada na izborima, koji se danas održavaju na sjeveru Kosova, izašlo svega nekoliko Srba u sve četiri opštine zajedno.

Vučić je u Donjoj Gradini u Bosni i Hercegovini, na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Jasenovca, rekao tokom svog govora da vlast nameravaju da uspostave oni koji ne mogu da dobiju ni jedan ili dva odsto glasova i koji ne žive na sjeveru Kosova.

“I za sve to tražili su naše odobrenje i našu saglasnost, a ja sa ponosom moram da vam kažem da je do ovog trenutka izašlo svega nekoliko Srba, nijesam pretjerao, svega nekoliko Srba u sve četiri opštine zajedno“, naveo je Vučić, prenosi Tanjug.

On je naglasio da Srbi neće ničijim tuđim interesima da služe, već da hoće da služe svojim interesima, kao i da hoće mir sa svima.

U četiri opštine na sjeveru Kosova, Sjevernoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, danas se održavaju vanredni lokalni izbori nakon što su gradonačelnici iz redova Srpske liste podnijeli ostavke u novembru prošle godine.

Foto: Beta

NIKŠIĆ PROGNOZA