Danka Ilić ubijena, dvojica muškaraca iz Bora priznala zločin

Policija u Srbiji je uhapsila dvije osobe osumnjičene da su ubile dvogodišnju Danku Ilić, saopštio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na posebnoj sjednici Vlade Srbije.

„Imamo loše vijesti za ovo dijete, našu malu Danku iz Bora. Policija je uhapsila dva lica koja su, ako ovo dobro razumijem, izvršila ubistvo Danke i, koliko sam shvatio, priznali su djelo obojica. S kakvim mi monstrumima imamo posla“, rekao je Vučić.

Dodao je da ih policija odvodi do mjesta „gdje su bacili tijelo djeteta“ i zahvalio policiji na velikom trudu i angažmanu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su njihovi pripadnici uhapsili S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili Danku Ilić.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za tijelom, navodi se u saopštenju.

„Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost“, ističe se.

Banjalučki ATV prethodno je prenio da su osumnjičeni uhapšeni jutros, zbog sumnje da su automobilom usmrtili djevojčicu, a potom njeno tijelo sakrili na mjestu koje se koristi kao divlja deponija uz Starobanjski put kod Bora.

Taj medij je naveo kako im je potvrđeno da su dvojica uhapšenih radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Bor.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić počela je 26. marta, a zbog njenog nestanka je prvi put pokrenut sistem za pronalaženje maloljetnika „Pronađi me“.

Foto: Interpol.int

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA