Vučić: Crna Gora nikad neće usvojiti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras kako Crna Gora nikad neće donijeti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

„Crna Gora nikad neće donijeti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu. Neće donijeti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to misleći da će time da kupe dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to da zaborave“, rekao je Vučić u „Prvoj temi“ na TV Prva.

„Evo unaprijed vam kažem i spreman sam da se izvinim ako ne bude tako i najsrećniji bih bio da se izvinim, ali nažalost neće biti potrebe da se izvinim“, dodao je on.

Vučić je rekao i kako „mu je najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore“ oko Rezolucije o Srebrenici.

„Nisu me razočarali, zato što sam to i očekivao. Rekao sam Spajiću da ne moraju da me foliraju, da znam da će glasati za. Mi njima nećemo slati protestnu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidni“, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je naveo i da ga „teže pogodila Sjeverna Makedonija“.

„Najviše sam uložio u odnose sa našom makedonskom braćom, ali to nije fer. Pokazalo se da je Grčka imala više kičme od Skoplja, i to je tako. Crna Gora me nije čak ni pogodila, pogodila me je zbog našeg naroda“, izjavio je on.

foto: gov.me

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA