Vojvodina: Sudar dva voza, 52 osobe povrijeđene

U mjestu Ratkovo u opštini Odžaci u Vojvodini, došlo je sinoć do željezničke nezgode, kada su se sudarili putnički i teretni voz, javili su srpski mediji. Nema poginulih. Kako saznaje RTS, u bolnicu su se javile 52 osobe. Troje je zadržano na liječenju, među kojima i mašinovođa.

Putnički voz je u 18.47 naleteo sa zadnje strane na teretni voz na dijelu pruge Odžaci – Ratkovo, saopšteno je iz Infrastruktura željeznice Srbije.

“Do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu željezničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza”, navodi se u saopštenju.

Kako RTS saznaje, prilikom sudara putnički voz je izletio iz šina.

“Infrastruktura željeznice Srbije” saopštava da su oba voza saobraćala iz Novog Sada ka Bogojevu.

U bolnicu se javile 52 osobe

U preduzeću Infrastruktura željeznice Srbije navedeno je da je povrijeđeno pet osoba – četiri putnika i mašinovođa kojem je povrijeđeno rame.

Međutim, RTS je prvobitno u policiji saznao da je najmanje 20 povrijeđenih i da su oni prevezeni u Dom zdravlja Odžaci i bolnicu u Somboru. Kasnije tokom večeri, reporter RTS-a sa lica mjesta javio je da su se u bolnicu javile 52 osobe.

Troje je zadržano na liječenju, među kojima je i mašinovođa koji je najteže povrijeđen.

Jedan od putnika Ognjen Sovilj, koji je primljen u somborsku bolnicu, kaže da je u trenutku kada je došlo do sudara ustao po torbu.

“Vozač je krenuo naglo da koči… Poslije sudara sam malo poletio, onda sam se srušio i bio na podu. Vrat ne smijem da pomjeram baš puno i noga mi je otekla, koljeno. I dalje nije utvrđeno šta je sve, možda je došlo do preloma“, rekao je Sovilj.

Uzrok nesreće ljudski faktor

Na mesto sudara došle su policija, ekipe Hitne pomoći i Železnička komisija. Iz Infrastruktura željeznica Srbije navode da je uzrok nesreće ljudski faktor.

“Željeznička komisija za isljeđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar vozova”, navodi se u saopštenju.

Na ovom dijelu pruge putnički vozovi kreću se oko 100 kilometara na čas. Kako reporter RTS-a saznaje od članova komisije na licu mjesta, mašinovođa je najvjerovatnije uočio teretni voz i počeo da koči.

Još nije saopšteno koliko putnika je bilo u putničkom vozu. Pretpostavlja se da je voz bio pun, najviše studenata koji koriste željeznički, najjeftiniji saobraćaj, posebno petkom.

“Srbijavoz” u saopštenju poručuje da su bezbjednost putnika i cjelokupnog željezničkog saobraćaja prioritet, te da će nastaviti da čine sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale.

Foto: Printscreen/RTS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA