„Vlast u Srbiji je ucijenjena, isplivaće razgovori s kriminalcima kao u CG“

Advokat Borivoje Borović ocijenio je u za TV N1 da je vrh političke vlasti u Srbiji ucijenjen, i da se mogu pojaviti transkripti razgovora vezani za kriminalni milje, kao što se to trenutno dešava u Crnoj Gori.

Borović se osvrnuo na pismo 50 evropskih i američkih parlamentaraca, upućeno diplomatskom vrhu Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Evropske unije, u kom se traži da se stane na kraj mekom pristupu prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ističući da ono može biti „predvorje“ za neku „ozbiljniju akciju“ prema srpskim vlastima.

Rekao je da je siguran da je Europol snimao ovdašnje političare u dugom vremenskom periodu, ali da je zasad dostavio samo transkripte koji se odnose na kriminalnu grupu Veljka Belivuka da bi se ova vlast „nevoljno“ obračunala sa njom.

„Mislim da možda postoji neka ucjena, da je vrh naše političke vlasti ucijenjen, da se mogu pojaviti, kao što se pojavljuje po Crnoj Gori, mnogo tih komunikacija vezanih za krininal, kriminalni milje, kontakte sa kriminalnim grupama“, rekao je Borović.

Podsjetio je da se u velikoj mjeri već oktrivaju brojne afere u kojima su učestvovali ljudi iz političkog vrha.

„Ne može niko da poništi činjencu da se na Jovanjici nalazi najveća plantaža marihuane. E, zato je problem što se u Srbiji pojavi vrlo mali broj sudija, tužilaca i policajaca koji mogu slobodno da govore. Imamo režim koji je toliko diktatorski. Mediji su zaroboljeni, ne da medije, ne da frekvencije nacionalne. Sve je apsolutno zarobljeno“, upozorio je Borović. 

Foto: Slavija info

NIKŠIĆ PROGNOZA