(VIDEO) Haos u Skupštini Srbije: Incidenti na sjednici, sukobili se poslanici

Poslanik Jedinstvene Srbije Života Starčević nasrnuo je na sjednici Skupštine na poslanika Zajedno Đorđa Miketića.

Današnja rasprava na sjednici Skupštine Srbije počela je zahtjevima opozicije da ministar Aleksandar Martinović napusti skupštinsku salu. U trenutku dok je govorio Vladimir Đukić, poslanik SPS, Đorđe Miketić iz poslaničke grupe Zajedno snimao je telefonom skupštinsku salu.

U tom trenutku prilazi mu Života Starčević iz JS, koji je na silu pokušao da mu uzme telefon.

Među njima je zatim počela žestoka rasprava i povlačenje za ruku, ali se u prenosu nije čulo šta su jedan drugom rekli. Potom su prišli i drugi poslanici, a Dragan Marković Palma pokušao je da smiri situaciju. Međutim, poslanici vlasti i opozicije nastavili su da se raspravljaju.

Vladimir Orlić, predsjednik parlamenta, zatražio je od poslanika da se vrate na svoja mjesta i upozorio parlamentarce iz redova opozicije na ponašanje.

„Da li možete da ne prilazite jedni drugima? Miketiću, Jovanoviću i Novakoviću vičete, pjevate i radite šta hoćete, ali nemojte da prilazite drugim poslanicima. To što sada radite je fizičko nasilje“, govorio je Orlić.

Od početka današnje rasprave u Skupštini atmosfera je napeta, a opozicija odbija da se nastavi sjednica dok ministar Aleksandar Martinović ne napusti salu. Podsjećamo, on je juče targetirao poslanike opozicije koji nemaju djecu, nešto je nezapamćeno.

izvor:Nova.rs,RTS/CDM

video:RTS

NIKŠIĆ PROGNOZA