(VIDEO) Ogroman požar u Osijeku: Gori skladište plastike

U pogonu osječke kompanije „Drava international“ kod prigradskog naselja Brijest u Hrvatskoj posle ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru, koji pokušavaju da lokalizuju profesionalne i dobrovoljne vatrogasne ekipe, izvijestio je osječki gradski štab civilne zaštite.

Načelnik štaba, osječki pomoćnik gradonačelnika Dragan Vulin izjavio je da požar još uvijek nije pod kontrolom, a uz osječku Javnu vatrogasnu stanicu, u gašenju su angažovana sva dobrovoljna vatrogasna društva s gradskog područja.

Ističe da je dojava o požaru primljena oko 40 minuta posle ponoći, da požar za sada još nije lokalizovan, ali da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih kompanija, kako bi napravili koridor i spriječili širenje požara.

Za sada nema mjerenja, ali s obzirom na ogromne količine dima i gasova građani su pozvani da zatvore prozore i da ne izlaze napolje zbog mogućeg štetnog djelovanja gasova usled izgaranja plastike, poručio je Vulin.

Napominje da je u pitanju požar deponije plastike na otvorenom prostoru, čija se površina procjenjuje na više hiljada kvadratnih metara i da je visina uskladištenih bala plastike oko pet metara, pa je upozorenje građanima o mogućem štetnom djelovanju gasova do daljnjega na snazi.

Na zahtev Načelnika štaba CZ grada Osijeka aktiviran je sistem za rano upozoravanje – SRUUK putem kojega je poruka poslata u 04.50.

foto:CZ Osijek

video:JPVP Grada Osijeka

NIKŠIĆ PROGNOZA