(VIDEO) Goražde: Zmija duga nekoliko metara snimljena na dalekovodu

Anes Halilović iz Goražda (BiH) zabilježio je nevjerovatan prizor, na svom Facebook profilu objavio je snimak zmije koja se kreće žicama od dalekovoda.

Kako je ispričao za Klix.ba i sam je bio šokiran prizorom koji je zabilježio u Komoranima kod Prače.

„Prolazio sam ovim putem slučajno, i zastao da odmorim slikajući brda okolo, međutim ovo me šokiralo i zaledilo. Vidim zmija gmiže dalekovodom, ja sam to naravno zabilježio iz daljine, nije moglo drugačije, ali zmija na dalekovodima od nekoliko metara nisam mogao vjerovati. Ne znaš šta je duže ona ili dalekovod, tako je meni izgledalo. Bilo je zastrašujuće. Kad se krećemo u prirodi stvarno treba biti oprezan“, poručio je Anes.

Snimak koji je nastao u selu Komrani u opštini Prača nakon što je objavljen izazvao je brojne komentare. Dok se neki zgražavaju prizorom i strahuju ima i onih koji su se našalili na društvenim mrežama.

„Elektroprenos je poslao da provjeri žicu na dalekovodu“

„To je najjeftiniji električar“.

„Ovo ti je smuk na električnom pogonu, puni baterije“.

Profesor biologije Vladimir Vuković objasnio je da je u pitanju Eskulapov smuk (Zamenzis longisimus).

“Vjerovatno ženka, po boji i po dužini i gabaritu, one su veće i dulje. Često se u ovo doba godine penje po drveću, žbunju pa i kućama u potrazi za gnijezdima i mladim pticama. Koža joj nije dobar provodnik i to je spašava od ovakvih expedicija. Nije otrovan, mada zna da „odglumi napad“ kad ga ugrozimo,a ujed mu je potpuno bezopasan“, smatra Vuković.

foto: Kurit afshen/Shutterstock/ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA