Ukrajinski helikopter sletio na njivu u Hrvatskoj, od posade ni traga

Jedan ukrajinski helikopter sletio je na njivu u blizini Karlovca u Hrvatskoj. Mještani su se šokirali kada su vidjeli letilicu bez posade, i odmah pozvali policiju.

Mještani su bili u čudu kada se danas oko podneva na blatnjavom putu koji vodi prema njivi farme Šumbar u vlasništvu Grupe Pivac uočili skupocjeni helikopter R66 Turbine, vrijedan oko 1,5 miliona dolara, ukrajinskih oznaka u vrijednosti 1,5 miliona dolara, ukrajinskih registracija.

Ubrzo je pozvana i policija, ali pilota i posade nije bilo u blizini. Na mjesto događaja ubrzo su stigli kriminalistički inspektori PU karlovačke i druge službe zadužene za nacionalnu bezbjednost i bezbjednost vazdušnog saobraćaja.Mještani su bili u čudu kada su u petak oko podneva na blatnjavom putu koji vodi prema njivi farme Šumbar u vlasništvu Grupe Pivac uočili skupocjeni helikopter R66 Turbine, vrijedan oko 1,5 miliona dolara, ukrajinskih oznaka u vrijednosti 1,5 miliona dolara, ukrajinskih registracija.

Kako je objavio zagrebački Jutarnji list, vlasnik letjelice je bogati Ukrajinac koji je otišao u lov. Navodno je prijavljenim letom danas iz Italije stigao do Zagreba, gdje je napunio gorivo, a potom se bez dozvole zaputio ka Karlovcu.

Sletio je u njive kod Karlovca, a potom se sa društvom zaputio u lov na divlje svinje. Navodno je lov organizovala agencija koja se bavi lovnim turizmom.

Ukrajinca čeka velika kazna, pišu hrvatski mediji.

Foto: Envatoelements

NIKŠIĆ PROGNOZA