Učenik iz banjalučke škole prijetio đacima da će napraviti spisak „likvidacije“

Učenik viših razreda Osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“ u Banjaluci prijetio je đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u maju u Osnovoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, gdje je učenik K. K. ubio osmoro đaka i radnika obezbjeđenja.

Ivana Ljubojević, direktorica OŠ „Georgij Stojkov Rakovski“, potvrdila je za „Nezavisne novine“ da su djevojčice iz razreda tog đaka prijavile da je pomenuti učenik u razgovorima rekao da će napraviti spisak, te da je škola obavijestila nadležne institucije o tom nemilom događaju.

„Sve je pod kontrolom, policija je razgovarala sa roditeljima djeteta, kao i psihološka služba škole. Srećom nije napisan spisak, sve je poduzeto na vrijeme“, kazala je Ljubojevićeva i dodala da je o ovom događaju informisan i Centar za socijalni rad Banjaluka.

Dodaje da je juče održan Savjet roditelja u toj školi gdje su roditeljima prenesena dešavanja.

„Roditelji su zabrinuti, ali osjećaju se sigurnije jer smo mi sve poduzeli što je moguće da ne dođe do tragedija“, kazala je Ljubojevićeva.

Kako je rekla Ljubojevićeva, nakon tragedije koja se desila u Beogradu, u njihovoj školi je bilo prijetećih razgovora među djecom tipa „ja ću to srediti“, te da su u maju imali slučaj da im je rečeno da jedan od učenika u torbi imao oružje.

„Srećom policijski službenik je bio tu i provjerio ruksak djeteta, gdje nije pronašao ništa“, kazala je Ljubojevićeva.

Dodaje da je u posljednje vrijeme veliki problem u školama što djeca zloupotrebljavaju sve i skreću pažnju na sebe.

„Veliki problem je što djeca znaju da nemaju nikakvu odgovornost do 14 godina, već roditelji“, kazala je Ljubojevićeva.

Iz Centra za socijalni rad  Banja Luka kratko su odgovorili da su danas o tom događaju službenim putem primili prijavu od Policijske stanice Lazarevo u Banja Luci.

„Mi ćemo svakako preduzeti sve mjere koje su u našoj nadležnosti“, kazali su iz Centra za socijalni rad Banja Luka.

Foto: Envetoelements

NIKŠIĆ PROGNOZA