U olujnom nevremenu oštećeni djelovi Petrovaradinske tvrđave

Djelovi Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu oštećeni su u olujnom nevremenu zbog čega je kabinet gradonačelnika Milana Đurića danas apelovao na građane da redukuju šetnje i posjete tom spomeniku kulture.

Novi Sad je u srijedu i u petak uveče bio na udaru olujnog nevremena, praćenog jakim udarima vjetra, obilnom kišom i grmljavinom.

„Snažnim naletima vjetra tokom stravičnog nevremena oštećenja je pretrpio i simbol Novog Sada – Petrovaradinska tvrđava“, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Naveli su da je Grad preduzeo hitne mjere za sanaciju oštećenih objekata i apelovali na građane da „ukoliko nije neophodno“, redukuju šetnje po Tvrđavi dok ti radovi ne budu završeni.

Iz kabineta gradonačelnika su zahvalili na „svesrdnoj podršci“ Gradu Beogradu, opštinama Vrbas, Temerin, Bečej, Inđija, Beočin i „društveno odgovornim kompanijama“ koje kako se navodi, pomažu sa mehanizacijom i ljudstvom u sanaciji nastale štete.

„Svi smo mi čuvari našeg kulturnog nasljeđa i odgovornošću prema njemu doprinosimo da Novi Sad bude još ljepše i bezbjednije mjesto za život“, navodi se u saopštenju.

foto:Grad Novi Sad

NIKŠIĆ PROGNOZA