U Hrvatsku stigli ranjenici iz Ukrajine

U Hrvatsku su stigle ranjene osobe iz Ukrajine,  koje će tokom dana biti zbrinute u zdravstvenim ustanovama radi daljnjeg liječenja i rehabilitacije, saopštilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, prenosi Index.hr, piše Dan.

Dodajud a je u Hrvatsku  danas pristiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine, u čijoj je pratnji devet osoba, članova njihovih porodica.

-Sve osobe ostvariće status osoba pod privremenom zaštitom, te sukladno zakonskim propisima i prava kao i druge raseljene osobe u Republici Hrvatskoj. Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. ožujka 2023. godine donijela Odluku o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj. To uključuje prijem, trijažu, liječenje i rehabilitaciju ranjenih osoba iz Ukrajine. S obzirom na iskustvo Domovinskog rata, Hrvatska je spremna podijeliti svoje znanje, stručnost i iskustvo s ciljem medicinskog zbrinjavanja ranjenih osoba iz Ukrajine- navode u saopštenju.

Dodaju da će se sve  ostale informacije komunicirati naknadno i redovno.

-Naglašavamo kako sporovođenjem ove aktivnosti Vlada RH nastavlja istrajno i dosljedno iskazivati podršku ukrajinskom narodu, kako u političkom, diplomatskom, vojnom, tako i u humanitarnim smislu- poručili su za kraj.

TAGOVI

NIKŠIĆ PROGNOZA