Tragedija u Brčkom: Tokom olujnog nevremena poginula ženska osoba

Jedna ženska osoba poginula je večeras u Brčkom tokom jakog olujnog nevremena koje je zahvatilo to područje Bosne i Hercegovine.

Više od 20 osoba zatražilo je ljekarsku pomoć, rekao je portparol Javne zdravstvene ustanove Sead Šadić.

On je naveo da je služba hitne pomoći imala sedam intervencija i da su u pitanju lakše povrede nanesene padom ili udarom tupog predmeta.

Vjetar je u Brčkom je čupao drveće, lomio grane, oštetio je i nekoliko automobila, a dogodila su se i dva požara, rečeno je u Operativno-komunikacionom centru Brčko Distrikta.

Požar je izbio na jednoj kući, a prema prvim informacija izazvao ga je udar groma. Na terenu su sve vatrogasne jedinice i rade na raščišćavanju.

Nezapamćeno nevrijeme krenulo je danas u poslijepodnevnim satima iz Slovenije, a zatim protutnjalo Hrvatskom preko Zagreba da bi se zatim jak vjetar, kiša i grmljavina „preselili“ u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Nevrijeme u Sloveniji je odnijelo jedan život, a u Hrvatskoj tri. Vjetar je nosio krovove, obarao drveća i prekinuo putnu komunikaciju, dok su obilne padavine formirale vodene bujice pa su brojni vozači ostali zaglavljeni u vodi.

U BiH su najpogođeniji sjeverni i sjeverozapadni djelovi države. Olujno nevrijeme se očekuje i tokom noći.

Nevrijeme je nanijelo veliku materijalnu štetu u Krajini, Posavini i Tuzlanskom kantonu, a grad je padao i u okolici Zenice.

Foto: Printscreen / YouTube

NIKŠIĆ PROGNOZA