Tagedija u Hrvatskoj: Utopio se četvorogodišnji dječak

Strašna tragedija u Osijeku. U Dravi se u srijedu poslijepodne, oko 14 sati, utopio četvorogodišnji dječak, koji je tokom igre na jednom od pontona postavljenih uz obalu rijeke upao u vodu kroz otvor između dvije daske.

Očevici kažu kako je djetetova majka odmah počela da doziva u pomoć i da viče, ušla je i sama u vodu da bi mu pomogla, ali djetetu nije bilo spasa.

Navodno se njegovo tijelo dva puta u kratkom razmaku pojavilo na površini vode, ali nažalost, nije bilo spasa. Na mjesto događaja vrlo brzo stigli su policijski ronioci i krenuli u potragu za djetetom, ali su nakon nekoliko sati, tačnije u 16.44 sati, pronašli njegovo beživotno tijelo i to vrlo blizu mjesta s kojeg je upalo u rijeku.

Osječanin Vuk Ognjenović, koji živi nedaleko od mjesta ove velike tragedije, čuo je sa terase da se na Dravi odvija drama.

„Čistio sam terasu i čuo kako je neko vrisnuo nekoliko puta, bio je to urlik za urlikom, gotovo neljudski. Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata. Od šoka je nepovezano pričala i nijesam je mogao razumjeti šta govori. Pretpostavio sam da je dijete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: ‘Tu, tu, tu!‘, a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: ‘Ne, ne, ne! Tu sam ga sad vidjela!‘“, rekao je on.

„Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i pomjerao ih i nogama pipao između čamaca. Otrčao sam prema kasarni, pa sam se vraćao. Poslije sam još jednom ušao u vodu i pokušao ga naći. Komšinica, koja je isto čula urlike i dotrčala, usjpela je iz nje izvući da je riječ o djetetu od četiri godine. Mislio sam da sam tražio malenog desetak minuta, ali rekli su mi kasnije da sam tragao za njim više od sat“, ispričao je Osječanin ovo grozno iskustvo, prenosi Jutarnji list.

Dodao je kako se tokom potrage i sam u jednom trenutku zapetljao ispod pontona, pa je morao izaći iz vode.

Uzroci ove tragedije utvrdiće se uviđajem, a medicinska pomoć pružena je i dječakovoj majci.

Izvor: Jutarnji list

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA