Stoltenberg stigao u Sarajevo

Avion u kojem se nalazi Jens Stoltenberg sletio je večeras na Međunarodni aerodrom u Sarajevu čime je generalni sekretar NATO-a započeo svoju dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini odakle će krenuti na mini balkansku turneju.

U pratnji obezbjeđenja, tačnije 10 vozila u pratnji, Stoltenberg je napustio prostor aerodroma te se uputio prema hotelu gdje će i odsjesti, a kako je ranije najavljeno iz sjedišta NATO-a, planirano je da se generalni sekretar večeras sastane sa članovima Predsjedništva BiH, piše portal klix.ba.

Šef NATO-a u ponedjeljak će nastaviti brojne aktivnosti u glavnom gradu BiH, a planirano je da se sastane sa predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto, a kasnije tokom dana i sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom.

Poslijepodnevni sati rezervisani su za odlazak u NATO bazu u Butmiru gdje će Stoltenberg održati sastanak sa vojnim zvaničnicima i međunarodnim predstavnicima. Ovo je ujedno i prvi zvanični Stoltenbergov dolazak u Bosnu i Hercegovinu.

U narednim danima Stoltenberg će posjetiti i druge zemlje Zapadnog Balkana, a nakon Sarajeva otputovaće na Kosovo gdje će se sastati sa Albinom Kurtijem i Vjosom Osmani.

Nakon Kosova, Stoltenberg će održati sastanak u Beogradu sa Anom Brnabić i Aleksandrom Vučićem, a posjetu će zaključiti u Sjevernoj Makedoniji, gdje je planiran susret sa zvaničnicima ove zemlje.

Foto: elements.envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA