Šta je sve zaplijenjeno tokom današnje operacije na sjeveru Kosova

Počev od 6 časova jutros, na pet lokacija u tri opštine na Sjeveru Kosova – Zvečanu, Zubinom Potoku i sjevernom dijelu Mitrovice, izvršene su policijske operacije, odnosno, kontrole u vezi sa dešavanjima u selu Banjska.

Pretresi su danas izvršeni, prema potvrđenim informacijama, uglavnom na imovinama sada već bivšeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, ali i Vladimira Radivojevića zvanog Mami, koje specijalno tužilaštvo povezuje sa događajima u selu Banjska od 24. septembra odnosno navodi da su oni osumnjičeni, prenosi KoSSev.

Specijalne jedinice ušle su i u dva objekta Kliničko bolničkog centra Kosovska Mitrovica. Tužilaštvo danas potvrđuje da se ove akcije nisu vršile u djelovima bolnice u kojima se liječe pacijenti.

Isto je jutros kazao i direktor ove bolnice Zlatan Elek da su akcije izvršene u bolničkoj kotlarnici i vešeraju, ali i da u njima specijalna policija koja je ove akcije vršila – nije pronašla ništa, a za to je on posjedovao i dokazni dokument odnosno zapisnik.

Sa druge strane, kako smo se uvjerili na licu mjesta, iz podzemne garaže zgrade u Kosovskoj Mitrovici koja se povezuje sa Milanom Radoičićem, policija je odvezla više luksuznih vozila, kao i papirne kese sa nepoznatom sadržinom.

Kosovsko specijalno tužilaštvo sada je izlistalo šta je sve danas zaplijenjeno tokom provjere imovine dvojice osumnjičenih:

„Dva vozila marke Mercedes, 4,84 kg srebra, 4×4 motor, jedan čamac-brod, dvije neprobojne ploče sa dva štitnika, tri noža, dva rutera, dva ključa od automobila, pet čaura, jedan dron, pet USB, jedna GoPro kamera – SSD, video kamera sa karticom, optički nišan, jedan sprej i sedam mobilnih telefona“.

Ujedno, iz Specijalnog tužilaštva navode da će nadležnom sudu podnijeti zahtjev za oduzimanje vile na obali jezera Gazivode, kao i jedan penthaus, i jedan lokal.

Riječ je o vili u navodnom vlasništvu Milana Radoičića, u kojoj je jutros policija izvršila pretres.

Čelnik kosovskog MUP-a danas je objavio i snimak ovog luksuznog objekta na litici stijene kroz koju prolazi jedan od više tunela na magistralnom putu ka Brnjaku.

„Ovo dokazuje da su Milan Radoičić i njegovi saradnici postali multimilioneri pod maskom branilaca građana“, naveo je u nastavku objave Dželjalj Svećlja.

A dok kosovske vlasti traže dokaze za Radoičićevu umiješanost u sukobima u selu Banjska, Milan Radoičić danas je preko svog advokata potvrdio da je organizovao i učestvovao u ovoj akciji.

Foto: EPA – EFE

NIKŠIĆ PROGNOZA