Snažno nevrijeme u Sloveniji: Vjetar nosio krovove, voz iskočio iz šina

Zbog jakog nevremena tokom noći u Ljubljani, Kranju i Zasavju voda je poplavila objekte i puteve, a na relaciji Zidani Most-Ljubljana voz je iskočio iz šina i naletio na odron, dok je druga lavina kamenja djelimično zatrpala autobus, prenosi RTV Slovenija.

Kamena lavina je djelimično zatrpala i oštetila autobus na gradilištu puta Zagorje na Savi-Litija, a tom prilikom dva putnika lakše su povrijeđena.

Slovenačke željeznice su saopštile da je u 21:35 sati u ponedjeljak putnički voz iskočio iz šina na pruzi između Save i Mošenika, koji je nešto prije Savske željezničke stanice naletio na odron.

Zbog nevremena u Zasavju, voz sa 20 putnika je iz predostrožnosti išao smanjenom brzinom, a povrijeđenih nije bilo, a do daljnjeg će biti zatvorena pruga između Zagorja i Kresnica, navodi se u saopštenju.

Iz Slovenačkih željeznica upozoravaju da će biti velikih kašnjenja putničkih vozova, a obustavljen je i teretni saobraćaj.

Voda je tokom noći u Sloveniji poplavila zgrade, vjetar je obarao drveće i nosio krovove,a na sanaciji posljedica nevremena aktivirano je 16 vatrogasnih jedinica.

Centar za zaštitu i spasavanje saopštio je o 39 incidenata, od kojih je najviše bilo na ljubljanskom području, gdje je voda poplavila objekte, a poplavljen je i podvožnjak na Cjelovškoj cesti u kome se zaglavilo vozilo.

U Litju je oluja uništila dio krova na fiskulturnoj sali. U opštini Zagorje na Savi obilne padavine poplavile su tri stambene kuće, vjetar je rušio drveće i nosio neke krovove objekata, prenosi RTV Slovenija.

Izvor: Nezavisne.com

Foto: Screenshot/Facebook

NIKŠIĆ PROGNOZA