Šesti protest u Beogradu ispred RIK-a, sedmoro političara štrajkuje glađu

Šesti protest koalicije Srbija protiv nasilja počeo je oko 18 sati ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu.

Od večeras sedmoro poslanika štrajkuje glađu, potvrdio je za Danas predsjednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović.

On je povodom te odluke rekao da su morali na neki način da daju podršku svojim koleginicama.

„Svi znamo da su izbori pokradeni, da je, prije svega, u Beogradu bila brutalna krađa, a zatim i u cijeloj Srbiji“, rekao je Veselinović.

Podsjećamo, građani su se proteklih dana okupljali u velikom broju ispred RIK-a, podržavajući predstavnike opozicije koji traže poništavanje izbora na svim nivoima zbog brojnih neregularnosti prilikom glasanja.

Jedan od nosilaca liste koalicije „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić rekao je juče da ako se ne usvoje zahtjevi opozicije, u nedjelju će se organizovati masovni protest.

Studenti su najavili blokiranje Beograda na nekoliko lokacija od ponedjeljka (nisu naveli kojih) u trajanju od šest časova, od 12 do 18 sati.

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić već šest dana štrajkuje glađu, a od danas je na infuziji. U štrajku su joj se pridružile poslanice Jelena Milošević i Danijela Grujić, a od danas i lider Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović i Željko Veselinović, predsjednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Foto: elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA