Šef kabineta kosovske predsjednice smatra da je Vučić priznao nezavisnost Kosova

Šef kabineta kosovske predsjednice, Bljerim Velja, poznat po čestim kritikama na račun medija i vlasti u Srbiji, sinoć se zahvalio srpskom predsjedniku. „Hvala, Aco“, poručio mu je.

Aleksandar Vučić učestvovao je ove nedjelje na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi. Osim drugih zvaničnika iz regiona, na ovom samitu bila je i kosovska predsednica, Vjosa Osmani, podsjeća KoSSev.

Predsedništvo Srbije oglasilo se u četvrtak uveče saopštenjem, navodeći da su „lideri 47 zemalja i predstavnici Evropske unije razgovarali o bezbjednosti, energetici i drugim pitanjima od značaja za kontinent“.

Oko 24 sata kasnije, odnosno kasno sinoć, oglasio se šef kabineta kosovske predsjednice, Bljerim Velja (Blerim Vela), komentarišući upravo ove navode srpskog predsjedništva.

„Zvanični sajt predsjednika Srbije u svom zvaničnom saopštenju o Vučićevom prisustvu Samitu priznaje Kosovo kao nezavisnu državu koja učestvuje na samitu EPZ u Granadi“, poručio je Velja na društvenoj mreži „X“.

Poznat po čestim kritikama na račun srpskog rukovodstva, koje objavljuje upravo na ovoj društvenoj mreži, sada se ironično zahvaljuje srpskom predsjedniku.

Uz fotografiju saopštenja sa sajta, na srpskom jeziku je napisao „Hvala, Aco“.

„Zaista, Kosovo je bila jedna od 47 država koje su učestvovale na samitu“, naveo je Velja.

Foto: EPA

NIKŠIĆ PROGNOZA