Protest u Beogradu: „Sve je rečeno, vrijeme je za djela“

Protest „Srbija protiv nasilja“, 25. po redu, održan je u Beogradu. Nakon govora Srđana Milivojevića i Aleksandra Jovanovića Ćute, krenula je šetnja takozvanom medijskom trasom, do RTS-a i zgrade REM-a. Na kraju protesta Radomir Lazović iz Zeleno-lijevog kluba ofarbao je tablu na ulazu u REM pink bojom.

Protesti „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu i brojnim drugim gradovima u Srbiji počeli su nakon masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u selima kod Mladenovca 3. i 4. maja. Od tada neprekidno traju.

Zahtjevi protesta su: gašenje televizija Pink i Hepi, smjena ministra policije i direktora BIA Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina, kao i rukovodstva REM-a i RTS-a.

Aleksandar Jovanović Ćuta kazao je na protestu da je „sve rečeno“ i da je vreme za djela.

„Ovdje više nije vrijeme za riječi, vrijeme je za djela. Svi zajedno na jednu stranu 17. decembra da srušimo zlo. Ovo više nije pitanje ni politike, već osnovnog ljudskog dostojanstva i hrabrosti, hoćemo li da živimo kao slobodni ljudi ili ćemo da trpimo kriminalni režim Aleksandra Vučića“, kazao je Jovanović, prenosi N1.

Srđan Milivojević je rekao da je borba protiv Aleksandra Vučića prioritet.

Foto: Printscreen Youtube/Bez cenzure

NIKŠIĆ PROGNOZA