Protest ispred RIK u Beogradu: Traži se poništavanje izbora na svim nivoima

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras na poziv predstavnika liste „Srbija protiv nasilja“, po sedmi put ispred zgrade stare skupštine u Beogradu, gdje se nalazi sjedište Republičke izborne komisije (RIK), tražeći poništavanje izbora na svim nivoima zbog navodnih nepravilnosti koji su uticali na rezultat izbora.

Saobraćaj u Ulici kralja Milana od raskrsnice sa Kneza Miloša do Terazija je blokiran, a demonstranti još uvijek pristižu, javlja reporter agencije Beta.

Primjetan je i određen broj policajaca opremljenih za razbijanje demonstracija.

Okupljeni nose transparente, uzvikuju „Lopovi, lopovi“ i duvaju u pištaljke.

Improvizovana bina na kamionu, sa koje će se predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ obrati okupljenima, postavljena neposredno uz zgradu skupštine.

Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ protestuju od ponedjeljka 18. decembra, dan nakon izbora, tražeći njihovo ponavljanje na svim nivoima zbog, kako tvrde, „izborne krađe i brojnih nepravilnosti koje su značajno uticali na rezultat samih izbora, pogotovo na lokalnim izborima u Beogradu“.

Sedam predstavnika te liste, predvođenih potpredsjednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić, stupio je u štrajk glađu u ponedjeljak, tražeći ispunjenje tih zahtjeva.

Foto: Nova.rs

NIKŠIĆ PROGNOZA