Pritvor osumnjičenom za ubistvo djevojke u centru Beograda

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu donio je rješenje kojim je okrivljenom O.D. odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je ubio N.M. (18) čije je tijelo pronađeno u stanu u centru Beograda, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Pritvor je prema okrivljenom određen zbog okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svjedoke, usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedice krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom O.D. na teret se stavlja teško ubistvo.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

O.D. se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna doživotnog zatvora, navelo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da O.D. odredi pritvor kako ne bi uticao na svjedoke i ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda na svirep i podmukao način ubio N.M.

On je, kako se sumnja, bio u emotivnoj vezi sa N. M., a nakon verbalnog i fizičkog sukoba je N. M. najvjerovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najvjerovatnije noža, isjekao tijelo na više djelova.

Dodaju da je djelove tijela rasporedio u veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu PVC kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve djelove tijela, odnosno tkivo i kosti i na taj način se lakše oslobodio tijela i sakrio sve tragove.

Izvor: N1

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA