Povratak učenika u školu „Vladislav Ribnikar“

Nedelju dana posle tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, učenici se vraćaju u klupe, a oni đaci koji to žele, danas mogu da krenu u školu.

Kako su RTS potvrdili u Savjetu roditelja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, roditelji su u utorak uveče o tome obavješteni i-mejlom.

Pozvani su i roditelji da ukoliko postoji potreba dođu sa djecom, koja bi ovaj prvi dan u školi i sedmi dan od tragedije trebalo da provedu sa odjeljenskim starješinama na dva školska časa.

Aktivnosti će se prilagođavati potrebama, a djeca, roditelji i nastavnici mogu da razgovaraju sa psiholozima koji su u školi kako bi im pružili podršku.

U utorak su u školi održana dva sastanka članova Savjeta roditelja i na kraju je kasno donijeta odluka da se usvoji preporuka Ministarstva prosvete, psihologa i stručnjaka i da bi djeca trebalo da se vrate rutini.

I danas, kao i prethodna dva dana, vrata škole od jutra su otvorena za produženi boravak učenika od prvog do četvrtog razreda.

Policija obezbjeđuje ulaz u školu.

Sjutra bi dan u školi „Vladislav Ribnikar“ trebalo da počne razrednim časom, a da se završi roditeljskim sastancima i da za djecu traje sat duže nego danas.

Roditelji bi do kraja sedmice trebalo da budu obaviješteni o planovima za narednu nedelju. Na njima rade predstavnici resornih ministarstava, nastavnici, roditelji i psiholozi, navodi RTS.

Izvor: RTS/N1/Dnevno

Foto: EPA EFE/ANDREJ CUKIC

NIKŠIĆ PROGNOZA