Pokrenut postupak protiv majke dječaka koji je ubio 10 osoba u „Ribnikaru“

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ „Vladislav Ribnikar“ od 03.05.2023. godine, kada je maloljetni K.K. lišio života devet osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K. – majke maloljetnog K.K. stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, prenosi Nova.rs.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice maloljetnog K.K. i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i donijetim odlukama.

Izvor: N1

Foto: EPA-EFE

NIKŠIĆ PROGNOZA