Peti protest „Srbija protiv nasilja“

Peti protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan danas u Beogradu od 18 časova ispred Skupštine Srbije, tačno mjesec od kada je 13-godišnjak ubio devet učenika i radnika obezbjeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Planirano je da se od zgrade parlamenta pođe u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom ulicom, preko Trga Slavija i Ulicom kralja Milana do Trga Nikole Pašića i Pinoirskog parka, čime će biti napravljen „prsten“ oko zgrade Predsjedništva.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je građane da na protest ponesu po cvijet kojeg će ostaviti kod zgrade Predsjedništva.

On je najavio da će sa velike bine koja će biti postavljena ispred parlamenta govoriti „žrtve režima“ i javne ličnosti, među kojima i glumica Svetlana Bojković.

Zahtjevi protesta su smjenjivanje Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije i rukovodstva RTS-a, gašenje štampanih medija, ukidanje programa i nacionalnih frekvencija onim medijima koji promovišu nasilje, kao i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Na protest „Srbija protiv nasilja“ pozivaju opozicone parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, ali naglašavaju da protest nije politički.

Izvor: Beta

Foto: Beta/AP

NIKŠIĆ PROGNOZA