Pet ljudi privedeno u istrazi o nestanku djevojčice u Skoplju

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je da je pet osoba privedeno u istrazi nestanka 14-godišnje djevojčice u Skoplju.

On je novinarima danas rekao je da ima napretka u istrazi nestanka Vanje Đorčevske u ponedjeljak, 27. novembra.

Policija je našla i jedno vozilo, što je dodatni trag, rekao je Spasovski novinarima u Kumanovu.

Spasovski je ranije rekao da su pregledani snimci više od 50 nadzornih kamera.

Vanja Đorčevska je u ponedjeljak oko sedam sati ujutru krenula u školu iz stana u naselju Debar Malo u centru Skoplja.

Otac je u 11.00 sati njen nestanak prijavio Policijskoj stanici Centar, dok je majka preko društvenih medija izrazila sumnju da je djevojčica kidnapovana.

U potragu su ključene stotine policajaca, građana i lovaca, a za Vanjom se traga i preko Interpola.

Djevojčica je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi proteze na gornjim i donjim zubima, a na desnoj strani lica ima mladež. Kada je nestala nosila je crnu jaknu, crne farmerke s bočnim džepovima, bijele patike s braon linijama, školski ranac i mobilni telefon „ajfon“.

Nekoliko stotina policajaca traga za 14-godišnjom Vanjom Đorčevskom, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski juče, što je bio peti dan potrage.

„Pretreseno je i korito Vardara, pretražuju se svi podzemni prostori, ne samo u okolini, već i šire. Radili smo i na dobijanju podataka iz crkava i manastira u okolini Skoplja i tu nećemo stati, radimo intenzivno“, rekao je Spasovski juče.

Foto: Ilustracija/elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents