Osumnjičenima za ubistvo male Danke na teret se stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je da je prema S. J. (50) i D. D. (50), radnicima JKP ”Vodovod” u Boru, određeno zadržavanje zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu. Oni su osumnjičeni da su ubili dvogodišnju Danku Ilić.

„Dana 04.04.2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26.03.2024. godine lišili života dijete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično djelo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ u vezi čl.33 KZ“, navodi se u saopštenju tužilaštva, a prenosi Nova.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima mjere na pribavljanju i obezbjeđenju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih za navedeno krivično djelo, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena, precizira se u saopštenju, a prenosi Nova.rs.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhapsili su S. J. (50) i D. D. (50), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić, saopštio je ranije danas MUP.

Kako je javio ATV oni su osumnjičeni da su automobilom usmrtili djevojčicu, a potom njeno tijelo bacili na divlju deponiju uz ”Starobanjski put” kod Bora.

foto:RTS/screenshot

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA