Optuženog za ubistva u Malom Orašju i Duboni napali roditelji ubijenih

Uroš Blažić optužen za masovna ubistva u Malom Orašju i Duboni, nakratko je danas uveden u sudnicu Višeg suda u Smederevu, iz koje su ga policajci odmah i izveli, jer su ga napali roditelji žrtava.

Blažić, s pancirom na sebi, u pratnji desetak policajaca, doveden je u Viši sud u Smederevu, gdje je trebalo da počne pripremno ročište. On je optužen za ubistvo devet mladih i ranjavanje 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona.

Majka ubijenih Kristine i Milana Panića, Zorica Panić novinarima je ispred suda kazala da je Blažić ušao pognute glave i pitala:

“Gde je ta hrabrost, ti si strijeljao moju djecu. U mog sina on je sasuo 10 metaka, a osam u ćerku”, rekla je Panićeva i dodala da ona ne prihvata suđenje, već samo doživotnu kaznu zatvora.

Potvrdila je i da je tokom incidenta po uvođenju Blažića u sudnicu, klupa polomljena i da se zbog toga čulo da je nešto puklo.

„Ovo nije suđenje nego mučenje“, kazala je okupljenim novinarima.

Kada su svi izašli iz sudnice, Hitna pomoć je zbrinula ljude kojima je pozlilo.

Inače, pripremno ročište zakazano je za danas u 10 časova, i kako je ranije najavljeno trebalo je da bude zatvoreno za javnost, a porodice ubijenih u masakru stigle u sud pred početak suđenja Blažiću. U sudnicu su ušli članovi porodica Stevanović, Mitrović, Panić, Todorović i Milić, a pridružile su im se i Miljana Martinović i Milanka Negić, majke devojčica koje su ubijene u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. Neki od njih u rukama su nosili fotografije ubijenih.

Ispred zgrade suda bilo je dosta pripadnika policije, a pored su i kola Hitne pomoći. Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić su sprovedeni u zgradu suda iz pritvora u kom se nalaze od hapšenja 5. maja prošle godine.

foto: printscreen N1

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA