Opozicija podnosi prijavu protiv Aleksandra Vučića

Predstavnici izborne liste „Srbija protiv nasilja“ podnijeće prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što sa pozicije šefa države vodi partijsku kampanju, najavio je u razgovoru za N1 potpredsjednik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Sagovornik N1 istakao je da će se grupacija opozicionih stranaka koja je najavila zajedničku listu na predstojećim izborima obratiti instutucijama sistema, a prije svega Agenciji za borbu protiv korupcije jer „moramo da iskoristimo sve instrumente u borbi za fer, demokratske i poštene izbore“.

„Naša namjera je da na sastanku opozicije u srijedu razgovaramo o svim ovim kršenjima predizbornih procedura i zakonskih normi od strane Aleksandra Vučića, kako bismo imali jednu kompletnu i sveobuhvatnu prijavu koja bi već sada bila značajno oruđe u rukama opozicije u borbi za fer i poštene izbore“, naglasio je Milivojević.

Prema njegovim riječima, na osnovu preporuka raznih organizacija koje se bave posmatranjem izbora Demokratska stranka je već uočila brojne nepravilnosti koje spadaju u narušavanje izbornog procesa neposredno pred raspisivanje izbora.

„Riječ je o zloupotrebi imena Aleksandra Vučića kao čovjeka koji ne učestvuje na izborima, a očigledno će biti nosilac izbornih lista i to ne samo na parlamentarnim već i na pokrajinskim i lokalnim izborima“, konstatuje Milivojević.

Foto: RTS

NIKŠIĆ PROGNOZA