„Odobrena investicija za gondolu od Zlatibora do Pribojske banje“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, prilikom obilaska Priboja, da je danas odobrena investicija, ne manja od 30 miliona eura, za gondolu od Tornika i Zlatibora do Pribojske banje dužine 14,7 kilometara. Vučić je posle obilaska radionice za pletenje „Maridruna“ rekao da je srećan što može da vidi kako se uspjeh vraća u Srbiju.

„Sve što budemo mogli da pomognemo da ove divne žene nastave da rade, to ćemo da učinimo“, rekao je Vučić i dodao da prisustvo „Maridrune“ na sajmovima mora da bude obavezno.

Vučić je kazao novinarima da je tokom obilaska Priboja razgovarao sa bošnjačkim predstavnicima i muftijom Mevludom Dudićem o tome kako da se prevaziđu međunacionalni problemi, ali i o putevima koji treba da budu izgrađeni.

„Mnogo toga ćemo ovdje da radimo i gradimo. Vidjeli ste ovih 27 kilometara što smo radili. Ostalo je još 2,4 kilometra da završimo preko Kokinog broda do Pribojske banje. Velika investicija države. Odobrili smo danas investiciju za gondolu između Tornika i Zlatibora i Pribojske banje, to je 14,7 kilometara, ne manje od 30 miliona eura“, rekao je Vučić.

Najavio je da će se raditi Gimnazija, što je investicija od oko četiri miliona eura, izgradnja kanalizacije od oko 12 miliona, te prečišćači otpadnih voda vrednosti oko pet miliona eura.

„U međuvremenu ćemo da radimo i puteve. Ja ću da obiđem i neka srpska i neka bošnjačka sela u kojima gradimo puteve već za mjesec i po dana, do kraja septembra, da pokažemo da brinemo o ljudima koji se bave poljoprivredom“, rekao je Vučić.

Foto: Vlada Srbije

NIKŠIĆ PROGNOZA