Od danas do 8. juna građani Srbije mogu da predaju neregistrovano oružje bez posljedica

Građani Srbije u narednih mjesec dana moći će da predaju neregistrovano oružje najbližoj policijskoj stanici bez sankcija. Tokom tog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posljedice, a ne moraju dokazivati ni porijeklo oružja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je gostujući u Dnevniku RTS-a da je građanima data prilika da u narednih mjesec dana sami predaju nelegalno oružje bez posljedica, a poslije tog roka suočiće se sa strogim kaznama.

“Pozivamo građane koji posjeduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju”, poručila je Jelena Lakićević, načelnica Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove, Ministarstva unutrašnjih poslova.

Precizirala je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, djelove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

“Ujedno Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade”, ističe Lakićevićeva.

Oružje u nelegalnom posjedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posljedica, mogu predati svakog dana, od sedam do 19 sati.

Izvor: RTS

Foto: EPA-EFE

NIKŠIĆ PROGNOZA