Novi Pazar: Učenici privedeni na razgovor zbog lažnih dojava o bombama

Policajci u Novom Pazaru u saradnji sa Službom za borbu protiv terorizma identifikovali su i pronašli dvojicu učenika osnovne škole starosti 12 i 13 godina koji su, kako se sumnja, u prethodnom periodu slali mejlove da su postavljene bombe u osnovnim i srednjim školama na području Novog Pazara, kao i u jednom marketu.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, policija je sa dječacima obavila razgovor u prisustvu roditelja i o svemu obavijestila Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru i Centar za socijalni rad u ovom gradu.

„Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, protiv roditelja dječaka podnijete su prekršajne prijave zbog postojanja osnova sumnje da su učinili prekršaj propuštanje dužnog nadzora nad djetetom“, navodi se u saopštenju.

Nakon prijava o postavljenim bombama, svi učenici, zaposleni i građani su evakuisani, a policajci su izvršili pregled objekata i utvrdili da je svaka prijava bila lažna.

„Pripadnici policije dodatno su pojačali prisustvo u školama i zonama škola kako bi učenici i svi zaposleni bili još bezbjedniji i, kao i do sada, odmah će postupati po svakoj prijavi i, u saradnji sa nadležnim institucijama, preduzimati sve mjere i radnje“, zaključuje se u saopštenju MUP Srbije.

Foto: elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents