Nema zahtjeva za preuzimanje tijela ubice iz Gradačca

Direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić izjavio je da niko nije podnio zahtjev za preuzimanje tijela Nermina Sulejmanovića, koji je u petak u Gradačcu ubio tri osobe, isto toliko ranio, a potom izvršio samoubistvo.

Po naredbi Tužilaštva Tuzlanskog kantona izvršena je obdukcija, a tijelo Sulejmanovića je prevezeno u Komemorativni centar u Tuzli, navodi Klix.ba.

„Obdukcija je urađena i tijelo se nalazi kod nas, spremno za sahranu. Sada je potrebno da ljekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop. Čekamo da nam se za izuzimanje tijela jave članovi porodice ili neko iz Gradske uprave Gradačca, jer je riječ o osobi sa njihovog područja“, izjavio je Latifagić.

On je naveo da Komemorativni centar u Tuzli na sebe ne može preuzeti obavezu sahrane Sulejmanovića, jer se radi o žitelju drugog grada.

Tri osobe koje je Sulejmanović ubio, odnosno bivšu partnerku i dva muškarca, oca i sina, već su sahranjene u prisustvu velikog broja članova porodica, rodbine, prijatelja i ostalih građana Gradačca. Kada će i ko sahraniti ubicu za sada nije poznato, navodi Klix.ba.

Otac ubice: Ko se ne bi nadao da će mu se dijete popraviti?

Fikret Sulejmanović, otac masovnog ubice iz Gradačca otkrio je da se stidi svog sina koji je ubistvom troje ljudi cio Gradačac zavio u crno.

“Majka mu je umrla prije nekoliko godina, živela je sa njim. MUP ga je nabolje poznavao, samo da su ga na vrijeme zatvorili, da su Nizamu sklonili, da su nešto uradili u tom slučaju… ali, vidjeli ste da se niko nije bavio time, pa smo dočekali da on eksplodira i da napravi to što je napravio”, kazao je Nerminov otac za portal Republika.

“Riješio sam jednog dana da ih vidim, pa sam pognuo glavu i otišao kod njih. Vidio sam Nizamu i bebicu na pet minuta. Bio sam srećan. Dobio je dijete, mislio sam da će biti bolje, da se popravio, da će biti sve bolji i bolji zbog bebice. Međutim, ostao je isti. Ko se ne bi nadao za svoje dijete da će biti bolje, pa, ko ne bi?”, pita se utučeni otac.

Nesrećni čovjek kaže da je upoznao Nizamu Hećimović i njihovu osmomjesečnu bebu i da se tada ponadao da se njegov nasilni sin skrasio.

On kaže da od muke ne smije ni da pomišlja na masakr, prenosi Republika.

“Ja samo pijem tablete i gledam u plafon, i zamišljam da ništa ne znam. Volio bih sve da prespavam, jedno mjesec dana, i da se probudim. Toliko mi nije dobro, ne znam više šta govorim”, rekao je Fikret.

Sjutra je u oba entiteta BiH proglašen dan žalosti.

Foto: Screenshot/Youtube

NIKŠIĆ PROGNOZA