Navodni pripadnici kavačkog klana imali lažne identitete u Sarajevu, oglasila se policija

Dvojica navodnih pripadnika „kavačkog klana“ koji su uhapšeni juče u Sarajevu imali su identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine (BiH), s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo „krivotvorenje isprave“.

To je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS), a prenosi portal Klix.ba.

Kako je ranije saopšteno i za Klix.ba potvrđeno, u nedjelju iveče su policajci MUP-a KS uhapsili dvojicu državljana Srbije za kojima je bila raspisana potjernica, a akcija je izvedena na dvije lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Riječ je o Dušanu Jovanoviću i Darku Duloviću.

Iz MUP-a KS danas je saopšteno da su uhapšeni zbog postajanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Krivotvorenje isprava“.

„Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, lišili su slobode dva muškarca Dušana Jovanovića i Darka Dulovića, državljani Srbije“, saopšteno je iz MUP-a KS.

„U trenutku hapšenja, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo ‘Krivotvorenje isprave'“, dodaju iz MUP-a KS.

Uhapšene osobe su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za sprovođenje zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih osoba.

Takođe, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo saopštiili su da su dvojica osumnjičenih za krivično djelo „Krivotvorenje isprava“, predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS.

Biće zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, a nakon analize prikupljenih dokaza, postupajući tužilac odlučiće o daljim mjerama.

Foto: Shutterstock

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA