Nastavljena potraga za tijelom male Danke

Sedmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić na terenu u Borskom okrugu, i danas se nastavlja se potraga za tijelom djevojčice. Pripadnici Uprave kriminalne policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke.

Pripadnici Uprave kriminalne policije (UKP) Bor i beogradskog UKP-a zajedno sa vatrogasni kamion sa posebnom opremom za pretragu terena u utorak su stigli u selo Zlot u okolinu kuće D. D. osumnjićenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Inspektori pregledaju okolinu, dok pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje pregledaju potok koji je u blizini.

U ponedjeljak se pretraživao drugi dio Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Riječ je o radnicima „Vodovoda“, kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP „Vodovod“ u Boru podnio je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična djela.

Foto: Interpol.int

NIKŠIĆ PROGNOZA