Nastavlja se potraga za tijelom Danke Ilić

Policija i dalje traga za tijelom dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Bora. Pretraživana je Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž Zlotske rijeke. Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnjeg djeteta određen je pritvor do 30 dana. Sumnja se da su brat i otac jednog od osumnjičenih pomogli da se sakrije tijelo. U međuvremenu, brat je preminuo u Policijskoj upravi Bor, dok je ocu određen pritvor.

Policija je juče saopštila da su sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja pretražili pola trase od 7 kilometara Lazarevog kanjona, a pretraživali su i jamu iznad kanjona, koja je duboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema.

Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cijela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno.

Dvogodišnja Danka ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo i oni su sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Njima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična djela.

Građani Bora i Banjskog polja donose cvijeće i svijeće i upućuju saučešće porodici Ilić.

Foto: N1/Ilustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA