MUP Sjeverne Makedonije demantuje pokušaj ubistva Kurtija u Skoplju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije danas je povodom informaciju o prijetnjama premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju tokom boravka u Skoplju navelo da nije bilo pokušaja ubistva.

Portparol MUP Toni Angelovski je u izjavi za Telegrafi Makedonija rekao da nije bilo pokušaja ubistva Kurtija i da je policijsko obezbjeđenje Kurtiju određeno po pravilima i protokolima.

„Obavještavamo vas da tokom posjete premijera Kosova Aljbina Kurtija Skoplju nije bilo pokušaja ubistva. Što se tiče bezbjednosti tokom posjete premijera Kurtija, ona je organizovana po unapijred određenim pravilima i bezbjednosnim procjenama“, rekao je Angelovski.

Javni servis Kosova prenio je da je Kurti tokom boravka u Skoplju bio pod strogim mjerama obezbjeđenja, pošto je bilo informacija o pokušaju atentata na njega.

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da je tokom sastanka koji je imao sa sestrinskim partijama socijalista u Skoplju, dobio informacije o „brojniim prijetnjama od pojedinaca i struktura koje imaju korijene u zvaničnom Beogradu“, prenijela je Radio-televizija Kosova (RTK) i dodaje da „postoje informacije o pokušaju atentata na Kurtija“.

Foto: Boris Pejović/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents