Ministar u BiH tvrdi da je Dodiku sve više ugrožena bezbjednost: Linčuju ga

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić naveo da je povišen nivo bezbjednosne ugroženosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„Nivo je povišen, s obzirom na funkciju koju obavlja, atmosferu napetosti i svojevrsnog linča koja je stvorena u javnosti“, kazao je Nešić. 

Nešić je to naveo u odgovoru na pitanje poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darka Babalja, koji je na prošloj sednici ovog doma postavio pitanje ko ugrožava Dodikovu bezbjednost.

Nešić je istakao da policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše bezbjednosne procjene ugroženosti štićenih lica.

„Podsjećamo da je osoba koja zastupa krajnje ekstremističke stavove i okuplja istomišljenike u okviru jedne stranke, javno putem društvenih mreža upućivala prijetnje i slala svojevrsne poruke da se neki ljudi likvidiraju“, navodi se u Nešićevom odgovoru.

On je ukazao da policijske agencije imaju obavezu da međusobno sarađuju, razmjenjuju informacije i saznanja o pretnjama i mogućem ugrožavanju bilo kojeg građanina, a posebno ako je riječ o visokorangiranim zvaničnicima, te da u skladu sa tim preduzimaju mjere prevencije i zaštite od mogućih napada, prenijela je Srna.

foto: Boris Pejović/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA