Milanović najpopularniji političar u Hrvatskoj

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i dalje je vodeći na listi najpopularnijih političara sa 16 odsto podrške građana, iako je najnoviji rezultat iz avgusta lošiji u odnosu na jul kada je imao podršku od 17,4 odsto.

To je pokazalo istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela agencija Promocija plus za RTL.

Na drugom mjestu je premijer Andrej Plenković koji ima podršku od 14,4 odsto, što je manje u odnosu na 17 odsto koliko je imao u julu.

Na trećem mjestu je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koga su ispitanici takođe lošije ocijenili u avgustu u odnosu na jul, pa sada ima 4,7 odsto podrške, dok je prošlog mjeseca imao 5,4 odsto.

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava je na petom mjestu sa 2,8 odsto, dok je u julu imao 3,1 odsto podrške.

Najveći broj građana Hrvatske, 26,1 odsto je na pitanje ko je najpopularniji političar ipak odgovorio sa – niko.

Andrej Plenković je za gotovo trećinu ili 31,2 odsto ispitanika najnepopularniji hrvatski političar, što je porast u odnosu na jul, kada je tako mislilo 29,3 odsto građana.

Dvostruko bolje je po tom pitanju prošao Zoran Milanović koga je u avgustu kao najnepopularnijeg ocijenilo 16,5 odsto građana u odnosu na 14,3 odsto u julu.

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac našao se na petom mjestu najnepopularnijih političara u Hrvatskoj sa 1,8 odsto, što je manje nego u julu kada se tako izjasnilo 2,2 odsto ispitanika

Za 15,8 odsto ispitanika najnepopularniji su – svi političari.

Ispitanici su rad predsednika Milanovića ocenili sa 2,79, rad Sabora sa 2,05, a Vlade sa 2,16.

HDZ je ubjedljivo najpopularnija stranka, a podrška ispitanika je i u avgustu i u julu nešto iznad 25 odsto.

Prema anketi, čak 75 odsto ispitanika nema društveni optimizam.

Istraživanje je sprovedeno od 1. do 4. avgusta na uzorku od 1.300 ispitanika.

Foto: Screenshot Youtube

NIKŠIĆ PROGNOZA