Milanović: Bosna i Hercegovina mora opstati kao država

Bosna i Hercegovina mora opstati kao država, a o njenoj sudbini treba da odlučuju pripadnici sva tri naroda jer kad god su rješenja dolazila spolja nije bilo dobro, izjavio je danas hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

„Branili ste Bosnu i Hercegovinu i svoj dom. Branili ste ga sa svima onima koji su bili spremni i dovoljno hrabri da ga brane, Bošnjacima, a pretpostavljam i nekim Srbima, koji danas u ovom gradu žive zajedno i pokušavaju da pređu i zaobiđu ono što se događalo i grade novi i bolji život, koji mora ići dalje“, rekao je Milanović na obilježavanju 32. godišnjice 108. pješadijske brigade Hrvatskog vijeća opštine Ravne Brčko, javlja Hina.

Milanović je naglasio da ta rješenja ne mogu dolaziti spolja jer „kada god su dolazila iz Pešte, Beča, Beograda ili Brisela nije bilo dobro“.

„Hrvati, Bošnjaci i Srbi se moraju dogovoriti i iznaći zajedničko rješenje“, poručio je Milanović, ocijenivši prošli ratni sukob Bošnjaka i Hrvata u BiH jednom od većih katastrofa, ali i katastrofom za hrvatske nacionalne interese.

Rekao je kako danas, bez obzira na neke prijetnje i usijane glave, nema prijetnje izbijanja ratnog sukoba u BiH.

Foto: Kabinet predsjednika Hrvatske

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA