Majci ubice iz „Ribnikara“ privremeno zabranjeno da proda imovinu

Viši sud u Beogradu donio je rješenje kojom je majci dječaka K.K. koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar izvršio masovno ubistvo, privremeno zabranjeno da otuđi nepokretnosti, rečeno je za portal N1 u tom sudu.

Kako je rečeno, mjera je donijeta na predlog povjerilaca, odnosno članova porodice jednog od ubijenih učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“, kako bi se obezbijedilo novčano potraživanje u parničnom postupku zbog duševnog bola.

Ovom mjerom, kako je objašnjeno, majka dječaka koji je usmrtio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, ne može da otuđi, odnosno proda nepokretnosti čiji je vlasnik, što je zabilježeno i u katastru.

Povjerioci u parničnom postupku imaju rok od 30 dana da pokrenu postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Ova mjera može da traje do okončanja pravosnažnog postupka. Na sudsko rješenje je dozvoljena žalba, ali ona ne odlaže izvršenje.

Prema saznanjima N1, riječ je više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, 

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Ova mjera može trajati do pravnosnažnosti okončanja parničnog postupka koji porodica pokrene, a žalba ne odlaže izvršenje.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V.K. ocu dječaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu.

On se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška dela protiv opšte sigurnosti. Sumnjiči se da je obučavao K. K. da puca, kao i da nije obezbijedio svoje oružje po zakonu.

Podsjećamo da je K. K. (13), 3. maja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu škole.

Izvor, foto: N1

NIKŠIĆ PROGNOZA