Kosovski specijalci u pritvoru

Sudija Višeg suda u Kraljevu odredila je pritvor kosovskim specijalcima uhapšenim u selu Gnjilica u Raški.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih B. S., R. Z. i M. Š. zbog postojanja osnove sumnje da su izvršili po jedno krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Po predlogu javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu je svim osumnjičenima odredila pritvor.

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su na teritoriji centralne Srbije trojicu naoružanih kosovskih specijalaca.

Sva trojica bila su naoružana automatskim oružjem, sa dži-pi-es uređajima, mapama i drugom opremom.

Trojica kosovskih specijalaca uhapšeni su na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije. Njih su uhapsili pripadnici antiterorističke grupe posebne jedinice policije MUP-a Srbije.

Trojica pripadnika kosovske policije službenim vozilom marke „dačija daster“ došli su do alternativnog prelaza Tresava–Batnjik, ostavili vozilo i nastavili peške putnim pravcem Orahovo–Gnjilica gde su locirani u uhapšeni.

Mesto hapšenja se nalazi u rejonu sela Gnjilica, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.

Izvor: RTCG

Foto: MUP Srbije

NIKŠIĆ PROGNOZA