Knežević: Ova strašna tragedija ostaje i kao vječni znak opomene za sve roditelje

Predsjednik DNP CG Milan Knežević uputio jee telegram saučešće predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

– Kao predsjedniku države, upućujem Vama lično, i svim građanima Srbije, izraze najdubljeg saučešća povodom nezapamćene tragedije koja se dogodila u Beogradu u školi “Vladislav Ribnikar”, kada je nastradalo osam učenika i radnik obezbjeđenja, dok je šestoro djece ranjeno, a jedna od nastavnica je u teškom stanju.

Duboko sam uvjeren da su ne samo Srbija, nego i cijela Crna Gora, i sve civilizovane zemlje, u šoku zbog gubitka mladih života, kao i pogibije radnika obezbjeđenja, koji je na radnom mjestu položio svoj život u hrabrom pokušaju da zaštiti učenike – naveo je Knežević.

Ističe da ova strašna tragedija ostaje i kao vječni znak opomene za sve roditelje da naoružanje moraju odgovorno i po svaku cijenu čuvati daleko od domašaja svojih ukućana, posebno djece, jer svaka nesmotrenost može dovesti do tragičnih posljedica neviđenih razmjera, kakva je i ova danas.

– Bol Srbije, i Vaš bol lično, zbog ove velike nesreće, istovremeno je i moj lični najdublji bol, kao i svih odgovornih građana i roditelja na svim prostorima.

Ovo je trenutak kad se gube prave riječi, a moraju se iskazati i u znak upozorenja, povećane pažnje i bdijenja cijelog društva nad životima mladih naraštaja u Srbiji, na Balkanu i šire.

Uvjeren sam da je danas cio Balkan ujedinjen u bolu za izgubljenim životima, u tragediji koja je potresla i duboko zabrinula sve ljude na ovim prostorima – naveo je Knežević u telegramu saučešća.

NIKŠIĆ PROGNOZA