Jedan od uhapšenih dilera dovođen u vezu sa atentatom na Zvicera

Tri državljanina Crne Gore uhapšena su u Srbiji zbog sumnje da su prodavali marihuanu. Za jednim od njih raspisana je i međunarodna potjernica Interpola zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio teška krivična djela.

U filmskoj akciji policije uhapšena su trojica crnogorskih državljana, među kojima je i Branko P. (37) zvani Banjo, kojeg crnogorsko tužilaštvo tereti za planiranje atentata na sudije i tužioce. Takođe, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tereti Branka P. da je dio kriminalne grupe koju su organizovali Emil Tuzović i Stefan Đukić, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Ukrajini nakon što su uhapšeni u maju 2020. godine zbog sumnje da su pokušali da likvidiraju Radoja Zvicera, šefa „kavačkog klana“.

Naime, Branko P. slovi za pripadnika „škaljarskog klana“.

Optužnicom se grupa koju je organizovao Stefan Đukić tereti da su u toku 2020. godine pa nadalje, okrivljeni Stefan Đukić i Emil Tuzović, zajedno sa još jednim za sada neidentifikovanim licem, stvorili kriminalnu organizaciju koja za cilj ima da primjenjuje nasilje i zastrašivanje, a istovremeno je planirano da u djelovanju kriminalne organizacije vrše uticaj na političku vlast, izvršnu, zakonodavnu i sudsku

Kako su iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva ranije saopštili, glavne mete ove kriminalne grupe bili su Milivoje Katnić, u to vreme glavni specijalni državni tužilac, i tužilac Saša Čađenović, piše „Blic“.

Povodom hapšenja, danas se oglasio MUP Srbije. 

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Smederevu, uhapsili su crnogorske državljane B. P. (1986), R. B. (1976) i B. B. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, saopštio je MUP Srbije.

Osumnjičeni B. P., za kojim je raspisana međunarodna potjernica Interpola zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio teška krivična djela, tereti se i za krivično djelo falsifikovanje službene isprave s obzirom na to da je kod njega policija prilikom hapšenja pronašla falsifikovanu ličnu kartu druge države.

Policija je prilikom pretresa kuće i stana u Kovinu, u kojima B. P. neprijavljeno boravi, pronašla više od 20 kilograma marihuane, vagicu sa tragovima opojne droge, kao i oko 20.000 eura.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Foto: MUP Srbije

NIKŠIĆ PROGNOZA