Jako nevrijeme u Srbiji: U Somboru poginula žena, grad „tukao“ u Ivanjici i Požegi

Jako nevrijeme pogodilo je Sombor oko 17 časova, a društvenim mrežama kruže fotografije porušenih stabala u ovom gradu. Takođe, kako je saopštio MUP, jedna žena je poginula kada je drvo palo na automobil u kojem je bila. Obilne kiše i grad pogodili su i Novi Pazar, Ivanjicu, Čačak…

Na više lokacija u Somboru slabla su porušena, pala su preko puta, a negdje i preko automobila, javlja lokalni portal So info.

Kako je saopštio MUP, jedna žena je u Somboru poginula kada je na automobil u kojem je bila palo drvo.

image

Foto: MUP Srbije

Snažno nevrijeme zahvatilo je danas oko 15 sati Novi Pazar i okolinu, zbog kojeg je došlo i do prekida u napajanju električnom energijom u nekoliko naselja.

Obilne padavine i grad veličine oraha padali su satima bez prestanka.

Zbog jakih pljuskova, na ulicama se stvorila velika količine vode, pa je bilo otežano kretanje automobila.

Oko 18 časova u Novom Pazaru došlo je do prekida u snabdijevanju strujom u nekoliko naselja. Još uvijek nema informacija o eventualnoj šteti na putnoj infrastrukturi i domaćinstvima.

Na teritoriji opštine Požega, prema riječima predsjednike te opštine Đorđa Nikitovića, pored obilne kiše, u nekoliko navrata padao je i grad.

– Obilna je kiša padala na teritoriji opštine Požega, a u nekoliko navrata i grad koji je zahvatio nekoliko mjesnih zajednica. Došlo je do izlivanja bujičnih potoka i imamo nekoliko ugroženih stambenih objekata – rekao je Nikitović.

U Ivanjici je grad u dva navrata padao u selu Prilike, gdje je nanio veliku štetu voćarskim zasadima, javljaju agencije.

Prema riječima Momčila Mitrovića, prvog čovjeka ove opštine, dejstvo protivgradnih strijelaca je još uvijek u toku, nakon čega će biti vršena prva procjena štete.

Grad je padao i na prostoru grada Čačka, na padinama Jelice, gdje je takođe nanio štetu poljoprivrednim kulturama.

Hitno saopštenje RHMZ

– U naredna 2 časa najveća grmljavinska aktivnost zadržava se na području Vojvodine, Mačve, donjeg Podrinja, zatim u oblasti od Moravičkog i Raškog okruga sve do krajnjeg juga Srbije, a intenzivni pljuskovi će lokalno i dalje biti praćeni gradom i jakim vjetrom. Grmljavinski sistem će se u toku večeri sporo premještati na istok. Takođe na području Banata (srednji i južni) i Podunavlja (Smederevo i okolina) u narednih sat vremena očekuju se obilni pljuskovi sa grmljavinom, jakim i olujnim vjetrom, a moguća je i lokalna pojava sugradice i grada – objavio je RHMZ u 19.10 sati.

Naslovna foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA