Izdato upozorenje: Srbiju očekuje novo nevrijeme

Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje zbog visokih temperatura, a sada je objavljeno jedno za naglu promjenu vremena, prenose srpski mediji.

Ranije danas, RHMZ je objavio najavu za promjenu vremena, međutim ta najava je sada postala i zvanično upozorenje zbog velike količine padavina koja se očekuje za vikend.

„Za vikend temperatura u padu: u subotu za oko 7 stepeni i u većini mjesta kretaće se od 25 do 30 stepeni, osim na krajnjem jugu gdje će i dalje biti veoma toplo, oko 34 stepena. U nedjelju u svim predjelima svježije, od 23 do 28 stepeni. Početkom sljedeće sedmice takođe će se zadržati svježije vrijeme, sa dnevnom temperaturom ispod prosjeka za ovaj period godine. U subotu naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i povremeno umjerenim i jakim sjeverozapadnim vjetrom prije podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predjele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a poslije podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve. U drugom dijelu dana očekuje se veća količina padavina i to posebno u Banatu, djelovima Beograda, centralnoj Srbiji, kao i na istoku zemlje gdje se očekuje od 40 do 70 mm za 12 sati, lokalno i više“, stoji u koje je RHMZ objavio danas.

Crveni meteoalarm je za subotu upaljen je za Banat, Šumadiju, Pomoravlje i istočnu Srbiju, zbog najave nevremena.

„Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbjednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slijediti naredbe i savjete nadležnih državnih službi“, objavio je RHMZ.

Foto: Screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA