Hrvatska: Mladić glumio da je agent za nekretnine pa žrtvama ukrao 12.000 eura

Lažno se predstavljajući kao agent za prodaju nekretnina, 22-godišnjak je oštetio dvije osobe i agenciju za nekretnine za više od 12 hiljada eura, te je ove sedmice uhapšen, saopštila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Sumnjiči ga se da je prevare činio od decembra 2022. do juna ove godine. Protekla dva mjeseca bio je nedostupan policiji, a ove sedmice je pronađen na području Zagreba te je uhapšen i priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku.

Dvjema hrvatskim državljanima se lažno predstavljao kao agent za prodaju nekretnina. Prikazivao im je različitu dokumentaciju nepostojećih stanova u izgradnji na području Viškova te pri sklapanju ugovora o kupoprodaji krivotvorio potpis nepostojećeg investitora za izgradnju stanova te tražio uplatu akontacije, navodi policija.

Lažno se predstavio i vlasnicima agencije za nekretnine u Kostreni, dajući im lažne lične podatke kako bi ga angažovali za poslove posredovanja. Dokumentaciju te agencije je potom izmijenio, posebno u stavkama ugovora. Tako je, osim dvoje građana, oštetio i pravnu osobu.

Krivično je prijavljen nadležnom državnom tužilaštvu za ta tri kažnjiva djela, te je predan pritvorskom nadzorniku, prenosi Hina.

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA