Gašić iznio retrospektivu događaja, tijelo dvogodišnje Danke još nije pronađeno

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić obratio se danas povodom ubistva dvogodišnje Danke Ilić i iznio retrospektivu događaja. Rekao je da su osumnjičeni do detalja opisali zločin. Tijelo dvogodišnje djevojčice još nije pronađeno, objavili su srpski mediji.

“Majka Ivana Ilić je tog dana u 13.10 došla sa djecom iz Bora. Ona se igrala sa djecom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13.59”, rekao je Gašić.

U 18.57 časova aktiviran je sistem Pronađi me, podsjeća ministar Gašić.

Istakao je da su do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom.

“Provjeravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dijete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema ‘Pronađi me’ je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom djecu nađu za nekoliko sati”, objasnio je Gašić.

Naveo je da je Danka izašla iz dvorišta i da se kretala asfaltom.

“Majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto i muško lice pored vozila fijat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provjere šahtu. Njihovo kretanje je zabilježeno na kameri”, rekao je ministar policije.

Istakao je da je kasnije zabilježeno da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13.50.

“Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i djevojčicu udarili nekih 30-40 metara od mjesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je tijelo djevojčice prebacio na zadnje sjedište preko alata. Dogovorili su se da tijelo djevojčice bace”, rekao je Gašić.

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić je tragično završena i zločin je potresao cijelu Srbiju, rekao je ministar Bratislav Gašić u obraćanju javnosti.

Pripadnici MUP-a su nakon opsežne akcije uhapsili su S. J. i D. D zaposleni u JKP “Vodovod” Bor osumnjične da su autobmobilom udarili  i ubili Danku i tijelo bacili u deponiju, rekao je Gašić.

Zločin su priznali i određeno im je zadržavanje do 48 časova.

Ministar Gašić je rekao da su se osumnjičeni, nakon što su udarili djevojčicu, tokom vožnje dogovorili da tijelo bace.

“Dok su vozili u 13.57 zaustavio ih je otac djevojčice, koji je bio u automobilu i pitao da li su vidjeli djevojčicu, odgovorili su negativno“, rekao je Gašić.

Oni su Starobanjskim putem, po dolasku na deponuju, bacili dijete na bedem sa gomilom smeća, a drugi je pazio da neko ne naiđe.

Nakon toga su se vratili u firmu i ostavili tamo vozilo.

Gašić je rekao da o monstruoznosti svjedoči i to da je na poziv direktora, D. D. otišao da traži djevojčicu u Banjskom polju, svjestan da  je usmrtio.

“Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla iz Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je bilo simptomatično da 150 metara od mjesta gdje su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu”, rekao je Gašić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas, na posebnoj sjednici Vlade Srbije, saopštio da je policija uhapsila dva lica osumnjičena da su ubila Danku Ilić, za kojom se tragalo više od 10 dana.

MUP je saopštio da su dvojica osumnjičenih u potpunosti priznali izvršenje ovog zločina.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je prije deset dana. Od tada se za njom intenzivno tragalo. Po prvi put u Srbiji je pokrenut sistem “Pronađi me”.

Foto.

Prijava
Obavijesti o
1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Predsjednik izjavio da je dijete ubijeno i evo citav dan ne mogu da nadju tijelo. Zasto je morao da iznese tu informaciju? Politicke poene kupiti na ovu tugu i tragediju…

NIKŠIĆ PROGNOZA